Informasjon fra Rompetroll i august og september -17

Vi ønsker dere alle velkommen til et nytt barnehageår på Rompetroll! Vi ønsker spesielt velkommen til dere nye som starter; Brede, Ynwa Jonette og William,- og til Henny som begynner på avdelinga i oktober. Håper dere vil trives sammen med oss. Dette ser ut til å være en fin gjeng som vi gleder oss til å bli bedre kjent med :)

De første ukene vil det være tilvenningstid med fokus på å bli trygg og kjent i barnhagen, med barn og voksne. Alle ungene skal få beholde sin egen rytme med tanke på søvn og mat. Det blir ingen planlagte aktiviteter denne første tiden. Etter hvert vil vi så smått begynne med turdager og sangsamlinger.

Første TUR blir på fredag 25.august. Det blir tur hver fredag ut oktober måned. Ungene må ha med egen sekk med mat og drikke i. Brødskiver, polarbrød,salat, bær, frukt og grønt er fin turmat. Ikke gotteri. Det er viktig at maten er delt opp og ordnet slik at  ungene kan spise den, da vi har lite å hjelpe oss med når vi er på tur. Været og humøret til ungene bestemmer hvor langt turen går og hvor lenge vi er ute, men ikke lengre enn kjernetida (kl. 10-14). "Knuthaugen",omeråder rundt den og lekeplasser i Daltrøa vil være aktuelle turmål. Turdagene blir ofte ukas høydepunkt, spesielt for de største ungene, når de får bære sekken sin selv, spise matpakke med en gang vi kommer frem til turmålet, og finne igjen lekeplassene fra de forrige turdagene.

SAMLINGSSTUND har vi om morgenen før vi går ut eller i forbindelse med fruktmåltid på ettermiddagen. Her vil vi bruke kjente og kjære barnesanger, med og uten bevegelser. Hele barnegruppa vil være samlet i begynnelsen, mens vi senere vil dele de opp i mindre grupper etter alder. Etter hvert vil vi jobbe med tema i disse samlingene, og ta i bruk bøker og annet matriell. Det blir også sangsamlinger sammen med Maurtua.

I september er HØST et naturlig tema. Vi skal lage høstbilder, grønnsakssuppe og se etter forandringer i naturen (farger, bær og blad)

Andre opplegg vi skal ha i september er BRANNVERNSUKE og VENNSKAPSUKE. Mer info om dette kommer etterhvert som vi vet mer.

Tirsdag 29.august inviterer vi dere på FORELDREFROKOST. Vi setter frem nybakte brød og rundstykker, mye godt pålegg, melk,juice og kaffe, og håper dere tar dere tid til å spise sammen med oss. Dette er en fin mulighet til å bli kjent med de andre foreldrene. Velkommen !

Høstens FORELDREMØTE er TORSDAG 14.SEPTEMBER kl.19-20.30 Velkommen!

Dette er noe av høstens planer....MEN nå den første tiden har vi mest fokus på å bli kjent. Det viktigste er å få alle i gruppa til å føle seg trygge, få alle til å spise og sove, og så får alt det andre komme etterhvert.

Ønsker alle en fin høst.

Hilsen Hilde, Liv Unni, Sissel, og Hanne